Megrázó felvétel: hajszálon múlt egy viharvadász élete Iowa államban - videó

Vágólapra másolva!
Megrázó élményben volt része a FOX Weather viharvadász riporterének, Brandon Copicnak kedden. Miközben élőben közvetített egy tornádóról, a hatalmas szélörvény kiszakított egy gabonasilót a földből, és pont a járműve elé repítette.
Vágólapra másolva!

A Fox viharvadász riportere éppen egy tornádót üldözött az iowai Salem közelében, amikor a tornádó a kocsija elé repített egy gabonasilót.

Először úgy láttam, hogy a fő keringés egy kicsit távolabb van. Aztán a gallérfelhő hirtelen fölöttem volt, így tudtam, hogy ez közel lesz...aztán csak úgy felkapta azt a silót, és átdobta előttem az út túloldalára

- mondta a FOX Weather viharvadász tudósítója, Brandon Copic.

A csatorna meteorológusai is élőben nézték az eseményt. Egy tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint egyes tornádók hirtelen balra kanyarodnak a korábbi pályájukról, ami rendkívüli kihívást jelent az előrejelzők számára.

Copic elmondta, hogy látta, hogy a tornádó a várostól nyugatra erősödik. 

Ahogy közeledtem, már láttam, hogy ez veszélyes helyzet lesz. Egy út menti ház teteje leszakadt. Aztán láttam, hogy egy gabonasilót felkap a szél és átdobja az úton, pont előttem.

Észrevette az áramvillanásokat, amelyek azt jelezték, hogy a szél villanyvezetékeket szakított le, ezért átment az út bal oldalára - írta a Fox.

A riporter fedélzeti kamerája hihetetlen jelenetet rögzített.