Meghalt egy 13 éves lány, elektromos rollerével ütközött egy autóval

Vágólapra másolva!
Egy 13 éves lány meghalt, miután a múlt héten az ausztráliai Perth északi külvárosában elektromos rollerrel közlekedett az úton és egy autóval karambolozott.
Vágólapra másolva!

Egy tinédzser lány tragikus balesetben halt meg az ausztráliai Perth északi külvárosában, amikor elektromos rollerével közlekedett. A baleset március 28-án délután 2 óra körül történt. A lányt életveszélyes sérülésekkel szállították a helyi gyermekkórházba.

A rendőrség csütörtöki közleményében közölte, hogy a tinédzser a kórházban meghalt.

A rendőrség jelenleg is vizsgálatot folytat az ügyben.

Habár szemtanúk nem voltak, a rendőrök elmondták, hogy a térfigyelő kamerák felvételei rögzítették, amint a lány átkel az úton, amikor egy fehér terepjáró közeledik hozzájuk.

Az autó vezetője nem sérült meg - írta a Daily Mail.

Veszélyesek az elektromos rollerek

Egy új tanulmány szerint az e-rolleres balesetek többsége, amelyekben valaki kórházi kezelésre szorul, nem szerepel a hivatalos közúti baleseti adatokban. Ugyanis, ha egy e-rolleres nem részese például rendőri intézkedéssel járó, komoly közlekedési balesetnek, akkor nem kerül bele semmilyen statisztikába, így nem is emeli a balesetek számát. Így nagy a veszélye annak, hogy ennek a közlekedési eszköznek a veszélyeit messze alábecsülik.