Madeleine McCann-tárgyalás: újabb döbbenetes részleteket árult el az egyik tanú

Vágólapra másolva!
A folyamatban lévő tárgyaláson újabb részletek derültek ki Madeleine McCann eltűnésével kapcsolatban és az ügy fő gyanúsítottjáról, akiről bűntársai és volt barátai mondtak el sok dolgot a bíróságon.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is több ízben beszámolt róla, az akkor hároméves Madeleine McCann 2007 májusában tűnt el Praia da Luz nyaralóhelyen. A kislány saját ágyából tűnt el, miközben szülei egy közeli étteremben vacsoráztak a barátaikkal. Az ügy fő gyanúsítottja, Christian Brueckner jelenleg is börtönbüntetését tölti nemi erőszak miatt és a kislány eltűnése kapcsán öt vádponttal néz szembe a folyamatban lévő tárgyaláson.

A folyamatban lévő tárgyaláson újabb részletek derültek ki. Egy nő, akit Brueckner felhívott néhány órával a lány eltűnése után, egy pedofil hálózat tagja volt - állították a bíróságon. 

Egy tanú szerint a felhívott nő tinédzser lányokat szállított a gyanúsítottnak.

A tanú,  Helge Busching a vádlott barátja volt. A tanú elmondta a németországi bíróságon, hogy a 13 éves lányt, akit Brückner egy oszlophoz kötözött és kamera előtt megerőszakolt, a felhívott nő "szállította le". A nőt háromszor hallgatta ki a német szövetségi rendőrség. Brückner egy volt barátja, az 50 éves Michael Tatschl tegnap azt mondta a bíróságon, hogy szerinte Madeleine-t azért rabolták el, hogy eladják egy pedofil hálózatnak. A bíróságon megkérdezték tőle, hogy még mindig úgy gondolja-e, hogy Brückner azért rabolta-e el Madeleine-t, hogy eladja egy pedofil hálózatnak. Azt válaszolta: 

Ez a gyanúm, mert pénzt akart.

A férfi arról is beszélt, hogy Brückner meztelenül tört be nyaralókba - gyakran Praia da Luzban -, miközben az áldozatok aludtak. Hozzátette: 

Elmondta, hogy egyszer bement egy szobába, amikor három tizenéves lány aludt, és meztelen volt. Az egyik lány felébredt és sikoltozott.

A lányok apja rohant be a szobába és ő kergette el a betolakodót. Brückner állítólag úgy menekült el, hogy kiugrott az erkélyen. Tatschl - aki Brücknerrel együtt ült börtönben, miután rajtakapták őket gázolajlopáson - hozzátette: 

Mesélt nekem az összes betöréséről és arról, hogyan csinálta azokat. És nem érdekelte, hogy alszik-e valaki a kiszemelt házban vagy sem.

Tatschl azt is elmesélte, hogy Brückner hogyan tartotta a lopott útleveleket egy titkos rekeszben a lakásuk folyosójának mennyezetén. Két férfi, Busching és Manfred Seyferth akik egyszer betörtek Brückner házába, egy pisztolyt, egy videokamerát és egy beteg videófelvételt találtak, amin egy maszkos férfi megerőszakol egy ágyhoz kötözött idős nőt. 

A német nyomozók úgy vélik, hogy Brückner rabolta el és gyilkolta meg a lányt, bár emiatt még nem emeltek vádat ellene - írja a Sun.

Brückner tagadja a vádakat. A tárgyalás folytatódik.