Luxusban él egy brit pár Egyiptomban, még sincs pénzük

Vágólapra másolva!
Tony Smith és felesége, Doris a nyugdíjas éveikre úgy döntöttek, kiköltöznek Egyiptomba. Bár európai szemmel is luxusban élnek, mégsincs pénzük. De akkor hogy tudják fenntartani magukat?
Vágólapra másolva!

A 25 éve házas brit pár mesébeillő életet él Hurghadában, Egyiptom egyik legközkedveltebb városában. Elmondásuk szerint luxusban élnek és végre kiszámítható időjárásban tudják élvezni a kirándulásokat - ami hazájukról nem mondható el. 

Hurghada, Egyiptom
Fotó: reeseorts/Pixabay

De nem ez volt a fő ok, amiért úgy döntöttek, hátra hagyják addigi életüket.

Egyiptomban sokkal olcsóbb az élet - alacsonyabb a benzin ár, albérletre és számlákra összesen 231 fontot (nagyjából 97 ezer forint) költenek havonta. A teljes összkiadásuk nem haladja meg az 1300 fontot (592 ezer forint), ami tartalmazza az étkezést és szórakozást. 

Az otthoniak közül sokan gondolják azt, hogy gazdagnak kell lenned ha kint akarsz élni, de az igazság az, hogy ha nem költözünk el, még mindig dolgoznunk kéne a nyugdíj mellett

-mondta Tony, akinek takarító cége volt. Hozzátette, nagyon sokszor kellett hajnali 4 órára menni, hogy mire elkezdődik az irodisták munkaideje, már minden készen álljon számukra.

A keleti emberek híresek a vendégszeretetükről és ez Egyiptomban sincs másként - a házaspár elárulta, hogy mindenki kedves és barátságos, úgy érzik 20 évet ugrottak vissza az időben.

Egyszerűen beleszerettünk Egyiptomba és az egyiptomi emberekbe.

Elmondásuk szerint a havi keretük Angliában egy havi lakbérre lenne elég, így bár otthoni viszonylatban alig van pénzük, a megfelelő helyen mégis megengedhetik maguknak a luxust.

 

Forrás: Mirror