Lövöldözés volt egy bírósági tárgyaláson Brazíliában - videó

Vágólapra másolva!
2023. április 1-jén hozta nyilvánosságra a brazil rendőrség azt a felvételt, amelyben a 27 éves férfi tüzet nyitott a vádlottra.
Vágólapra másolva!

2023. november 29-én Brazíliában a 27 éves Cristiano Alves Tero tüzet nyitott apja gyilkosára. Eddig tisztázatlan, hogyan jutott be a férfi a fegyverrel - írja a FoxNews.

brazil lövöldözés
Fotó: Foxnews.hu

A felvételen látszik, ahogy hatszor rálő a vádlottra, miközben a bíró és az esküdtek próbálnak fedezékbe kerülni. A lövések után többször fejbe is verte a férfit.

A helyszínen tartózkodó rendőrök kikergették a férfit a teremből, és végül gyilkossági kísérlet gyanújával letartóztatták. 

Még 2012-ben történt a gyilkosság, melyért a 38 éves Franscico Cleidivaldo Mariano de Moura-t letartóztatták. Vallomásában azt állította, hogy egy szamarat keresett, amely elkóborolt a birtokáról, amikor rátalált az idősebb Alvesre. 

Állítólag Alves ellenségesen bánt vele, "mocskos kis tolvajnak" nevezte, és követelte, hogy távozzon. 

Moura elmondása szerint önvédelemből ölte meg véletlenül a férfit, mivel az egy fadarabbal ellenségesen közeledett felé - így több figyelmeztető lövés után hasba lőtte, amibe később a kórházban belehalt.

A pórul járt elítélt túlélte a támadást, jelenleg kürházbsan kezelik, az ifjabb Alves ellen pedig eljárást indítottak.

Az eredeti felvétel a FoxNews cikkében megtekinthető.