Kötelező lesz migránsokat befogadni, amelyik ország nem engedelmeskedik, attól milliárdokat követel Brüsszel

Vágólapra másolva!
Az Európai Parlament szerdán elfogadta a migrációs paktumot, amellyel úgy erőltetnek migránsokat az európai emberekre, hogy ezzel a kérdéssel kapcsolatban sosem kérték ki a véleményüket. Szijjártó Péter korábban már jelezte, bármilyen paktumot is fogad el Brüsszel, Magyarország nem enged be migránsokat.
Vágólapra másolva!

Nagy izgalom övezte az Európai Parlament szerdai plenáris ülését, ahol a képviselők a migrációs- és menekültügyi csomagról szavazhattak. A csomag tíz javaslatáról együttesen született intézményközi megállapodás, így izgulhattak Brüsszelben, hogy amennyiben akár csak egy jelentés is elbukott volna a szavazáson, úgy az egész csomag jövője megkérdőjeleződött volna.

De nem így lett. A nyári európai parlamenti választások előtt még biztosan Brüsszelt uraló baloldali erők érvényre tudták vinni akaratukat és a csomag minden egyes pontját megszavazták.

Azt, hogy milyen érzékeny ügyről van szó, az is jól mutatja, hogy maga a szavazás nehézkesen indulhatott el, mert az ülésterem galériájáról tüntetők zavarták meg azt - írja a Magyar Nemzet. 

Szerdán korábban Hidvéghi Balázs, a szavazás tárgyát képező csomagról úgy fogalmazott, hogy az valójában egy olyan társadalmi átalakítási projektet testesít meg, amelyet az európai emberekre erőltetnek anélkül, hogy – a legtöbb esetben – valaha is megkérdeznék a véleményüket és a beleegyezésüket kérnék ahhoz.