Idős férfi gyilkolt meg egy sofőrt, mert azt hitte, hogy egy csaló

Vágólapra másolva!
Egy 81 éves férfit gyilkossággal vádoltak meg, miután lelőtt és megölt egy Uber-sofőrt, akiről azt hitte, hogy egy csalónak dolgozik, aki jelentős összegű pénzt próbált kicsalni tőle.
Vágólapra másolva!

Az Ohio állambeli Clark megyében, Daytontól északkeletre élő William Brock állítólag egy férfitól kapott egy hívást, aki bírósági tisztviselőnek adta ki magát. A csaló azt mondta neki, hogy egy családtagját letartóztatták, és jelentős összegű óvadékért cserébe engedik el.

Március 25-én a 61 éves Uber-sofőr hívást kapott, hogy érkezzen meg a vádlott otthonához. Az idős férfi azt hitte, hogy a sértett tud az ügyről, mivel

a zsaroló hívta fel a sofőrszolgálatot és rendelte meg a taxit.

A rettegő férfi fegyverrel várta a nőt, aki próbálta elmagyarázni, hogy nem tud semmilyen zsarolásról. Brock elvette a sértett telefonját és megakadályozta, hogy elmeneküljön a ház elől. 

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Képünk illusztráció
Fotó: Fotó: Csudai Sándor - Origo 

Amikor a nő megpróbált elmenekülni, a férfi egyszer rálőtt, majd további szóváltás alakult ki közöttük. Brock valamikor megsérült a fején, és másodszor is rálőtt a nőre. újra összevesztek, majd harmadszor is rálőtt. Csak ezek után hívta fel a rendőrséget, hogy jelentse az esetet.

Később kiderült, hogy a nőnél nem volt fegyver, és egyáltalán nem is próbált támadni - még csak meg sem próbálta megfenyegetni a férfi. A kórházban belehalt a sérüléseibe.

Az Uber állítólag kitiltotta azt a személyt, aki a férfi házához rendelte a fuvart, de sem a vállalat, sem a hatóságok nem tudtak azonnal további információkat közölni erről a személyről. Nem világos, hogy történt-e letartóztatás a csalással kapcsolatban.
 

Az esküdtszék hétfőn emelt vádat Brock ellen gyilkosság, súlyos testi sértés és egy emberrablás miatt.

Forrás: CBSNews