Hétre emelkedett az olasz vízerőműben történt robbanás halálos áldozatainak száma

Vágólapra másolva!
Mint ahogy arról beszámoltunk, robbanás történt kedd délután egy észak-olaszországi vízerőműben. Többen eltűntek és megsérültek. A búvárok pénteken megtalálták a robbanásban meghalt utolsó két munkás holttestét is, így a halálos áldozatok száma hétre emelkedett.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo is beszámolt, robbanás történt egy olaszországi vízerőműben. A robbanás kedden történt az Enel Green Power erőműben, Bologna tartomány északi részén, mintegy 40 méter mélyen a vízszint alatt. Szerdán három ember halálát erősítették meg a hatóságok, és négy eltűntet kerestek még két napig a tűzoltók és a búvárok. A mentés roppant nehéz körülmények között folyt, mert az a szint, ahol a robbanás történt víz alatt volt. 

A búvárok pénteken kiemelték az utolsó két munkás holttestét is, és ezzel hétre emelkedett a halottak száma.

A hatalmas robbanásban megsérült négy másik munkás kórházba került, közülük kettőnek az állapota még mindig súlyos - közölték a tisztviselők.

A búvárok több mint két napon át dolgoztak a holttestek kiemelésén. A helyszínt egy víz alatti, földrengés sújtotta épülethez hasonlították.

Az Enel Green Power bargi erőművében történt robbanás az erőmű hatékonyságának növelésére irányuló munkálatok során történt. Tűz ütött ki, amikor egy turbina felrobbant a nyolcadik emeleten a felszín alatt, elárasztva az alatta lévő szintet. 

A helyi ügyészség vizsgálatot indított a baleset ügyében - írta az ABC.

A vállalat közlése szerint a duzzasztógát nem sérült meg a robbanásban. Az áramtermelés az erőműben megszakadt, de ez a helyi vagy az országos áramellátást nem befolyásolta. A cég kétmillió eurót különített el a sérültek és a halálos áldozatok hozzátartozóinak támogatására.

A katasztrófában az Enel áramszolgáltató speciális feladatokra szakosodott alvállalkozóinak - Siemens, ABB, Voith - szakemberei vesztették életüket vagy sérültek meg.

Olaszországban 4646 vízerőmű működik, többségében az északi országrészben, ezek fedezték az áramfogyasztás 14 százalékát.

Az újabb súlyos munkahelyi baleset ismét felerősítette az olasz szakszervezetek aggályait amiatt, hogy nem megfelelő a munkahelyi biztonság az országban. Hivatalos adatok szerint tavaly több mint ezer ember vesztette életét Olaszországban munkavégzés közben.