Halálra éheztette újszülött fiát egy blogger - fénnyel próbálta etetni őt

Fotó: Twitter
Vágólapra másolva!
A 44 éves Maxim Lyutyi - egy életmód tanácsadással foglalkozó blogger - "fényevéssel" próbálta meg táplálni újszülött gyermekét, ami során az emberek étel és víz nélkül élnek egy hosszabb ideig, és csupán "a napból táplálkoznak". A Kosmos névre keresztelt baba még egy hónapos sem volt, és mindössze másfél kilót nyomott, amikor meghalt.
Vágólapra másolva!

A kisgyerek állapota egyre romlott a rajta alkalmazott "prána vagy fényevéses diéta" miatt, végül szülei úgy döntöttek, hogy orvoshoz viszik az elsoványodott gyermeket, de már túl késő volt, és a baba útközben meghalt.

Az orosz hatóságok közlése szerint a kisgyerek halálát tüdőgyulladás, kóros soványság, illetve végelgyengülés okozta, Ljutyi és élettársa, a 34 éves Oxana Mironova nem etette megfelelően a kisfiút.

 

Lyutyi most nyolc évig terjedő börtönbüntetéssel és pénzbírsággal néz szembe "súlyos testi sértés szándékos okozásáért", miután megváltoztatta a vallomását, és beismerte, hogy valóban ő okozta a gyermeke halálát.

A héten Szocsiban esedékes ítélethirdetés előtt a bíróságon tartott utolsó meghallgatásán a férfi elismerte bűnösségét, korábban viszont igyekezett élettársára, Mironovára hárítani a felelősséget.

A férfit korábban azzal is vádolták, hogy megakadályozta Mironovát a gyermek szoptatásában.  Állítólag "kísérletezni akart a gyereken, tisztán a napból való táplálkozással, majd hirdetni akarta másoknak, hogy így is lehet élni - írja a The Sun.

Az élettársa anyja szerint a blogger gyakorlatilag egy szektát vezetett, minden téren uralta Miranovát, aki teljesen függött és félt is tőle - írja a Mirror.