Ha a Nyugat beszáll a háborúba, az oroszok nyernek?

OroszUkránháború
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Douglas MacGregor nyugalmazott ezredes a London Real YouTube-csatornának adott interjújában kijelentette, hogy Oroszország fogja megnyerni ezt a konfrontációt, ha az ukrajnai konfliktus regionális háborúvá fajul a nyugati országokkal, mert a Nyugatnak már nem marad muníciója a harchoz.
Vágólapra másolva!

Az oroszok véget fognak vetni az orosz–ukrán háborúnak, és ezt a saját feltételeik szerint kívánják megtenni. Nem akarják kiterjeszteni ezt a háborút regionális szintre. Ha azonban a Nyugat ragaszkodik hozzá, akkor harcolni fognak és győzni fognak, csakhogy addigra a Nyugat is kifogy a lőszerekből Ukrajna miatt – jelentette ki a London Real YouTube-csatornának adott interjújában Douglas MacGregor nyugalmazott ezredes, aki Donald Trump elnöksége alatt volt a védelmi minisztérium, azaz a Pentagon tanácsadója.

A katonai szakértő szerint a probléma az, hogy ha az orosz–ukrán háború átlépi az ukrán határokat, akkor a Nyugatnak évekre van szüksége ahhoz, hogy feltöltse a lőszerkészleteit, miután szinte az összeset odaadta Ukrajnának. 

- írta meg a Magyar Nemzet. A lap hozzátette, MacGregor szerint mindeközben az orosz gyárak a hét minden órájában dolgoznak. 

A szakértő megemlítette az interjúban azt is, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök többször leszögezte, hogy Oroszország csak akkor kényszerülne támadásra a Nyugat ellen, ha az fenyegetné az oroszokat.