Elefánt ölt meg egy turistát egy afrikai szafari parkban - videó

Egy amerikai turista meghalt, miután elefánt támadt rájuk egy afrikai szafari parkban.
Egy amerikai turista meghalt, miután elefánt támadt rájuk egy afrikai szafari parkban.
Vágólapra másolva!
Egy őrült elefántbika megtámadta a szafari parkban nézelődő turistákat Zambiában. Egy amerikai nő meghalt a támadásban. A megrázó pillanatot kamrák is rögzítették.
Vágólapra másolva!

Hat turista vadászaton vett részt az afrikai Kafue Nemzeti Parkban. Egy feldühödött elefánt utánuk rohant. A videón látható, ahogy az egyik turista azt mondja, hogy "te jó ég", miközben az elefánt majdnem utolérte az autót. Az elefánt utolérte őket és megtámadta a turistaautót.

A sofőr rájött, hogy ez nem csak riogatás az állat részéről, és az öt tonnás, három méter magas elefánt támadni készül.

Az állat agyarai beakadnak a szafari teherautó karosszériája alá és az oldalára borította azt. A turisták pánikba estek.

Azt, hogy az amerikai turista hogyan halt meg az incidens során, nem hozták nyilvánosságra. 

A teherautón utazó összes turista amerikai volt, és a Lufupa River Campben szálltak meg a Kafue Nemzeti Parkban, amely a világ legrégebbi és második legnagyobb szafariparkja. A táborban 160 000 forintot kell fizetni személyenként egy éjszakára.

Keith Vincent, a park vezérigazgatója megerősítette, hogy egy 80 éves amerikai turista meghalt, egy másik súlyosan megsérült, négy másik turista pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.

Egy elefántbika támadt a turistacsoportra. A súlyosan sérült turistát egy dél-afrikai kórházba szállították, a négy másikkal pedig pszichológus foglalkozik. 

Helikoptert küldtek a helyszínre, és az eset jellegére való tekintettel a rendőrség, a park munkatársai és a minisztérium is részt vesz az ügy kivizsgálásában.

A park igazgatója hozzátette: 

Ez egy rendkívül tragikus esemény, és őszinte részvétünket fejezzük ki a turista családjának.

Az elefántok becslések szerint évente 500 embert ölnek meg Afrikában.

Márciusban a dél-afrikai Gondwana Private Game Reserve 36 éves idegenvezetőjét ölte meg egy elefánt. Daniel Kandela azután halt meg, hogy találkozott a csorda utolsó, csoportjától elszakadt elefánttal - írta a Daily Mail.

Szintén márciusban egy másik dühös elefánt támadt rá egy turistabuszra Afrikában. A szafari vezetője el tudta kergetni az elefántot, így a busz utasai épségben megmenekültek.