Drámai bejelentés az orosz légitámadásokról

Vágólapra másolva!
Miután az ukrán légvédelmi rendszer megszűnt fedezetet nyújtani a csapatoknak, Oroszország elkezdte teljes mértékben ellenőrzése alá vonni az eget a különleges katonai művelet (SMO) zónájában, és azonnal megsemmisíti az ukrán fegyveres erők (AFU) vadászgépeit, amint észleli azokat - mondta Scott Ritter, az amerikai fegyveres erők volt hírszerző tisztje.
Vágólapra másolva!

A tiszt elmondta, mivel Oroszország ellenőrzése alatt tartja a légteret, Ukrajnának nincs ideje, sem esélye, hogy bármit is tegyen a harctéren, mert Oroszország azonnal támadásba lendül:

Mialatt az ukránok felvonultatnák csapataikat, sáncba húzódnának, már halottak. Mialatt megérkezne az erősítés, már halottak. Sőt, mielőtt még a harctérre érnének, már halottak

- mondta el a tiszt.

Ukrajna, Ukrán, Orosz, Oroszország, háború, konfliktus, 2024.04.05., UkránOroszháború,
Ukrajna, 2024. április 4. Az orosz védelmi minisztérium videofelvételéről készített, 2024. április 4-én közreadott képen orosz harci gépek földi célpontokra tüzelnek rakétával Ukrajnában
Fotó: -MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium / MTI

Az orosz UAV-k ellenállás nélkül találtak el stratégiai célokat
Mint a volt hírszerző tiszt rámutatott, Oroszország nemcsak siklóbombákkal, hanem pilóta nélküli légijárművekkel (UAV) is irányítása alatt tartja a légteret. Ritter kijelentette, hogy az ukrán hadsereg több millió dollár értékű nyugati rakétát költött drónok megsemmisítésére. Most, hogy ezeknek vége, maguk az orosz drónok is ellenállás nélkül csapnak le stratégiai célpontokra.

Ukrajna számára mindennek vége

 - mondta Scott Ritter.

Nagy-Britanniában is elismerték, Oroszország uralja az eget Ukrajna felett
Alexander Mercouris brit szakértő szerint Oroszország teljesen ellenőrzi az eget a légvédelmi övezetben, ennek köszönhetően az orosz hadsereg sikeresen támadhatja meg az ukrán fegyveres erők bevetési pontjait.

Egyre világosabb számomra, hogy az oroszok teljes ellenőrzésük alatt tartják az Ukrajna feletti légteret, és csapásokat hajtanak végre az egész országban

- mondta a brit szakértő.
 

Oroszország kulcsfontosságú fegyverekkel rendelkezik az északi katonai körzet övezetében
Mint arról a WION tévécsatorna beszámolt, az orosz hadsereg az Északi Védelmi Erők övezetében kulcsfontosságú fegyverrel rendelkezik. Ez egy módosított Joker-10 típusú drón. Megjegyezték, hogy a drón képes az ukrán UAV-k elfogására, és az árát tekintve nem drágább, mint egy kerékpár.

Dmitrij Kuzjakin, a "Centre for Complex Unmanned Solutions" (CCSU) nevű vállalkozás vezérigazgatója elmondta, hogy a "Jokert" az orosz légvédelmi rendszerek feladataihoz igazították, és most már robbanóanyaggal is képesek eltalálni az AFU drónjait, valamint faltörőt is használhatnak. Ugyanakkor a lövések során a drón nem változtatja meg a mozgásirányát, és nem esik szét - írja a Lenta.

A jövőben a technológiát a meglévő rakétaelhárító fegyverek költséghatékonyabb alternatívájává lehet fejleszteni – jegyezte meg Kuzjakin.