Diákok akartak megölni egy 14 éves lányt Franciaországban

Vágólapra másolva!
Kegyetlen támadás történt Montpellier városában, ahol három diákot letartóztattak gyilkossági kísérlet miatt szerdán. A három tinédzser egy 14 éves lányra támadt, akinek az állapota jelenleg válságos.
Vágólapra másolva!

Diákok támadtak egy 14 éves lányra Montpellier városában kedd délután. Az incidens az Arthur Rimbaud középiskola mellett történt, ahol a lányt egy lány iskolatársa, illetve egy 14 és 15 éves fiú megvertek.

A lány annyira súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kómában volt, azóta ebből már felébresztették, de sérülései súlyosak.

A három gyereket letartóztatták gyilkossági kísérlet miatt.

Diákok érkeznek a Arthur Rimbaud középiskolába Montpellier városába - Fotó: AFP / Pascal GUYOT / AFP or licensors 

Nicole Belloubet oktatási miniszter vizsgálatot rendelt el az eset kapcsán. Egyelőre nem tudni, hogy miért verték meg társai a 14 éves lányt. A lány anyja azt mondta, hogy a gyerekét már évek óta csúfolják. A nő arról beszélt, hogy a támadás oka lehetett az is, hogy a lány öltözködését társai "iszlámellenesnek" tartották - írja a Guardian.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, a franciaországi iskolák folyamatosan kapják a merényletfenyegetéseket.

Gabriel Attal francia miniszterelnök március végén bejelentette, hogy a legmagasabb szintre emeli Franciaországban a biztonsági készültséget az orosz főváros melletti Krasznogorszkban péntek este elkövetett merényletet követően, amelyet az Iszlám Állam dzsihadista szervezet vállalt magára.