Az Egyesült Államok döbbenetes üzenete Ukrajnának

Vágólapra másolva!
Az amerikai pénzügyi és katonai segítség nem akadályozza meg azt, hogy Ukrajna még több területet veszítsen – mondta Daniel Davis nyugalmazott amerikai alezredes a YouTube-csatornáján .
Vágólapra másolva!

"Ha a kongresszus átadja az ígért 60 milliárd dollárt, az megnöveli azt az árat, amit Ukrajna fizetni fog, mielőtt összeomlik. Megnő azoknak a területeknek a száma, amelyeket Oroszországnak kell átadnia. Ez másképp nem fog működni" - jegyezte meg.

Davis hangsúlyozta, hogy az Ukrajnának nyújtott amerikai támogatás csak késlelteti az ukrán fegyveres erők elkerülhetetlen vereségét.

Emiatt – tette hozzá – Ukrajnának kolosszális katonai és területi veszteségekkel kell szembenéznie a tárgyalások megkezdése előtt. Azt is elmondta, hogy Oroszország hadserege katonai erejének köszönhetően vezet a csatatéren - írja a Ria Novosztyi.

Ukrajna, Csasziv Jar
Orosz-ukrán háború
Fotó: AFP/Roman Pilipey / AFP or licensors/A Ukrainian serviceman drives a British FV103 Spartan armoured personnel carrier on a road that leads to the town of Chasiv Yar, in the Donetsk region, on March 30, 2024, amid the Russian invasion of Ukraine. Ukrainian forces face a "difficult" situation around the eastern city of Chas?v Yar as Russia focuses its offensive there, a Ukrainian army official said on March 25, 2024. (Photo by Roman PILIPEY / AFP)

Oroszországnak mindene megvan, amire szüksége van ahhoz, hogy kiépítse harci erejét

– tette hozzá.