A filmekből tanult kungfu-fojtással ölte meg a párját egy férfi

Vágólapra másolva!
Részegen egy hangos vitát követően Slawomir Tumilowicz egy filmekből tanult kungfu-fogással hátulról megfojtotta élettársát, Rafal Duszycát a nyugat-midlandsi Solihullban lévő otthonukban. A férfi közel 24 percet vár azzal, hogy segítséget hívjon. A mentők kiérkezésekor azonban Rafal már halott volt.
Vágólapra másolva!

A bíróság szerint Tumilowicz azt állította, hogy az esetet követően megpróbálta újraéleszteni élettársát. Azonban kiderült, hogy nem ez volt az első eset, hogy a férfi egy kungfu fojtófogást alkalmazott a párján, ugyanis az áldozat telefonjának SMS-eiből jól látszik, hogy  néhány hónappal ezelőtt üzenetet küldött a párjának, amiben az áll, hogy „Majdnem megöltél”.

image

A bíró szerint a férfi számára nyilvánvalónak kellett volna lennie, hogy hatalmas kockázattal jár az, ha valakit legalább 15-30 másodpercre jelentős nyomással fojtogat.

A Mirror szerint Tumilowicz számos magyarázatot adott arra vonatkozóan, hogy mi történt. A híváskezelőknek és a mentőknek azt mondta, hogy vita alakult ki, és meglökte társát, aki elesett. Kezdetben azonban tagadta a rendőrségnek, hogy verekedés lett volna.
A Birmingham Live-nak pedig azt állította, hogy Duszyca kiabált vele, és megütötte, ezért ő megfogta, hogy megnyugtassa, majd az áldozat felállt, ezt követően „szédült és elájult”. Alexander Kolar patológus arra a következtetésre jutott, hogy a halál oka a nyaki nyomás, valamint a szívkoszorúér-betegség volt. Majd hangsúlyozta, hogy az áldozat nyakát legalább 15-30 másodpercnyi nyomásnak kellett érnie, ha nem " akár egy percnyi tartós nyomásnak",  hogy megjelenjenek az általa mutatott fulladás jelei.

image

A férfi korábban elmondta,

Az ötletet egy kungfu-filmből szereztem, ezért használtam.


 

Tumilowiczot kilenc év börtönbüntetésre ítélte a bíróság.