18 éve tengerbe dobott gumikacsát találtak meg 800 kilométerrel távolabb

Vágólapra másolva!
Százötvenezer gumikacsát indítottak útjára Dublin partjainál majdnem két évtizede, ezzel egy Guinness-rekordot szerettek volna megdönteni. Ám nem minden a tervek szerint alakult, más irányba mentek a kacsák, mint a szervezők szerették volna. Most, több száz kilométerrel arrébb rábukkantak az egyikre.
Vágólapra másolva!

Gumikacsa verseny rekordot szerettek volna megdönteni 18 évvel ezelőtt, amikor Dublin partjainál százötvenezer kacsát útjára indítottak a tengeren - olvasható a CBS News oldalán.

Nem minden alakult a tervek szerint, a játékok nem a tervezett útvonalon haladtak. Az egyiket közülük azonban most az indulás helyszínétől, a dublini Millennium Bridge-től 841 kilométerre, a skóciai Stronsay sziget partjainál megtalálták.

A 13 éves Filip Miller éppen sétálgatott, amikor megpillantotta a kacsát. A tengeren eltöltött évek ellenére még mindig viszonylag jó állapotban volt, narancssárga csőrrel, sötét szemekkel és az elejére nyomtatott versenyinformációkkal.

Az ír közszolgálati televízió, az RTÉ News közölte, 

habár a 2006-os Guinness-rekord kísérlet kudarcot vallott, a szervezőknek sikerült pénzt gyűjteniük egy gyerekkórház számára.

 Ennek a versenynek a legutóbbi világrekordja 2009-ben született meg, akkor 205 000 műanyag kacsa úszott le a Temzén.

gumikacsa, gumi, kacsa
Képünk illusztráció
Fotó: AFP

A megtalált kacsán még mindig rajta volt a versenyszáma: 59.933.

A versenyből származó kacsák évek óta felbukkannak szerte a világon. A BBC szerint az egyik kacsát korábban Svédországban találták meg.

Tavaly nyáron több tízezer gumikacsa úszott le a Chicago folyón, Hongkongba pedig két hatalmas gumikacsa érkezett. 

gumikacsa, gumi, kacsa
Illusztráció - Fotó: picture alliance / dpa/picture alliance via Getty I/lifestyle and leisure