Újabb műszaki hiba a Boeingnél, kényszerleszállást kellett végrehajtani

Vágólapra másolva!
Kényszerleszállást kellett végrehajtania az American Airlines egyik járatának szerda este Los Angelesben, miután a pilóta műszaki problémát érzékelt.
Vágólapra másolva!

Az American Airlines járata a texasi Dallas-Fort Worth repülőtérről szállt fel, és biztonságosan landolt a Los Angeles-i repülőtéren szerda este. A Boeing pilótája műszaki hibát jelentett, ezután kényszerleszállást hajtottak végre - számolt be róla a Fox Business.

A Boeing 777-es körülbelül 20:45-kor landolt a Los Angeles-i nemzetközi repülőtéren. A repülőgép saját erejéből ért a kapuig, és az utasok rendesen el tudták hagyni a gépet

 - magyarázta a légitársaság szóvívője. Ez legalább a hatodik, Boeing repülőgéppel kapcsolatos incidens az elmúlt egy hétben. 

Vannak olyan hírek, hogy kiszakadt az egyik kereke, de ezt nem erősítették meg

- tájékoztatott csütörtök reggel Cheryl Casone, a FOX Business munkatársa. A lap kérdéseket küldött a Boeing-nak, de szóvívőjük az American Airlines-hoz irányította őket. 

A légitárság egyelőre még nem válaszolt, de nem történt személyi sérülés a kényszerleszállás során. Az Airfleets Aviation szerint a repülőgép egy 23 éves Boeing 777-es.

Hétfőn a United Airlines 830-as járata, amely Sydneyből San Franciscóba tartott, üzemanyag-szivárgás miatt kénytelen volt megfordulni járat közben. Órákkal korábban egy Boeing 787 Dreamliner pilótái tapasztaltak műszaki problémát, amelynek következtében 50 utas megsérült.

Nemrég holtan találták a mérnököt, aki kiszivárogtatta a Boeing hibáit.