Tinédzsereket vettek őrizetbe Franciaországban, Belgiumban terveztek merényletet

Vágólapra másolva!
Három 15 és 17 év közötti tinédzsert vettek őrizetbe Franciaországban. Azzal gyanúsítják őket, hogy kapcsolatban álltak a három nappal ezelőtt Belgiumban letartóztatott négy fiatallal, akik Brüsszelben terveztek merényletet.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vettek három 15 és 17 év közötti tinédzsert Franciaországban. Francia rendőrségi források szerdán a Le Journal du Dimanche című hetilap értesülését erősítették meg, miszerint a fiatalokat azzal gyanúsítják, hogy kapcsolatban álltak a három nappal ezelőtt Belgiumban letartóztatott négy fiatallal, akik Brüsszelben terveztek merényletet. 

A három kiskorú nem vett részt közvetlenül a brüsszeli koncertterem elleni merénylet tervének kialakításában, de a tájékoztatás szerint iszlamista eszméket vallottak. 

A három fiatalkorút terrorista bűnszövetkezetben részvétel gyanújával a belbiztonsági központi igazgatóság (DGSI) nyomozói vették őrizetbe. 

Belgiumban vasárnap négy embert tartóztattak le terrorellenes akció keretében. Azzal gyanúsítják őket, hogy merényletet terveztek az országban

 - közölte Eric Van Der Sypt, a belga szövetségi ügyészség szóvivője.

A közszolgálati média értesülése szerint négy belga városban házkutatásokat tartottak a hatóságok, de nem találtak fegyvereket, sem robbanóanyagot. A híradások szerint a gyanúsítottak egy üzenetküldő alkalmazáson keresztül kommunikáltak, valószínűleg támadást terveztek. 

A terrorfenyegetést elemző belga központ jelentésében felhívta a figyelmet arra, hogy tavaly 41 százalékkal nőtt a terrorizmushoz kapcsolódó fenyegetések száma. 

Nemrég arról számoltunk be, hogy robbanás történt Indiában, terrorcselekmény gyanújával vizsgálódnak.

PárizsRendőrség, rendőrautó, rendőr, francia
Üzenetben kommunikáltak, valószínűleg merényletre készültek
Fotó: Hans Lucas via AFP / Hans Lucas via AFP/Laure Boyer / HANS LUCAS