Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Összeomlás szélén az ukrán hadsereg, újabb váratlan fordulat történt

Ukrajna, Ukrán, Orosz, Oroszország, háború, konfliktus, 2024.03.18., UkránOroszháború,
Fotó: Anadolu via AFP
Vágólapra másolva!
Az ukrán hadseregben ellenőrzés zajlik, Zelenszkij tanácsadója szerint "taktikai hibákat" követtek el az ukrán csapatok a tavalyi ellentámadások során.
Vágólapra másolva!

A TSN ukrán tévécsatorna információi szerint újabb ukrán parancsnok távozik, Nikoljukot más pozícióba helyezik át - írta a RIA Novoszty.

A jelenlegi időkben minden ukránnak, és különösen a katonaságnak maximális és nagyobb erőfeszítéseket kell tennie a győzelemért. Mindezt az ukrán hadsereg egy másik egységének élén tervezem megtenni 

- idézte Nikoljuk szavait a tévécsatorna.

Március 4-én Volodimir Zelenszkij több személyi változást  jelentett be az ukrán védelmi erőknél, anélkül, hogy pontosította volna, milyen átszervezéseket tervez. Az ukrán elnök korábban arról is beszélt, hogy az ukrán hadseregben ellenőrzés folyik. Zelenszkij hivatalvezető tanácsadója, Mihajlo Podoljak február elején szintén azt mondta, hogy a hadsereg 2022-es és 2023-as akcióinak ellenőrzése folyamatban van.

 Szerinte "taktikai hibákat" követtek el az ukrán csapatok a tavalyi ellentámadások során.

Nemrégiben az ukrán katonai erőknél több személycsere is volt, februárban távozott a főparancsnoki posztról Valerij Zaluzsnij is. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről