Oroszország váratlan helyen támad, több millió embert érint

Vágólapra másolva!
Egy orosz állam által támogatott hackercsoport, amely feltörte a Microsoft e-mail fiókjait, képes volt hozzáférni alapvető szoftverrendszereihez - jelentette be a vállalat pénteken.
Vágólapra másolva!

Orosz állam által támogatott hackerek törtek be a Microsoft alapvető szoftverrendszereibe - állítja a vállalat. A Microsoft közölte, hogy biztonsági csapata januárban észlelte a támadást, és a Midnight Blizzard hackercsoport felelős a támadásért.

Az elmúlt hetekben bizonyítékot találtunk arra, hogy a Midnight Blizzard a vállalati e-mail rendszereinkből szerzett információkat arra használta, hogy jogosulatlan hozzáférést szerezzen a vállalat tárhelyeihez és belső rendszereihez

- áll a közleményben.

A Microsoft szerint a támadás még tavaly novemberben kezdődött, de ekkor a vállalatnak sikerült visszavernie egy támadást - a SEC-hez benyújtott jelentés szerint. A vállalat közölte, hogy továbbra is egyeztet a szövetségi bűnüldöző szervekkel az incidenssel kapcsolatban és a nyomozás még folyamatban van.

A Midnight Blizzard a jelek szerint megpróbálja a saját hasznára felhasználni a hackelés során szerzett üzleti titkokat - írja az ABC. A Nemzeti Kibervédelmi Intézet jelentése szerint ugyanez a hackercsoport hozzáférést szerzett a Hewlett Packard rendszereihez is - írja az nki.gov.hu.