Olyan állatot láttak az Atlanti-óceánban, aminek nem kellene ott lennie

Vágólapra másolva!
A bostoni New England Akvárium tudósai pénteken repültek Nantucket sziget partjainál, amikor olyan állatot láttak, ami 200 éve nem található meg az Atlanti-óceánban. Az egyik tudós az elmondása szerint nem akarta kimondani az állat nevét, mert akkora butaságnak tűnt.
Vágólapra másolva!

A tudóscsapat nagyjából 30 mérföldre repült Nantucket déli partjaitól, amikor észrevettek egy szürke bálnát, ami az elmúlt 200 évben szinte teljesen eltűnt az Atlanti-óceánból. Miközben a bálna hol feljött a felszínre, hol alámerült, a tudósok nagyjából 45 percig megfigyelték és fényképezték. 

Nem akartam hangosan kimondani, hogy mi látok, mert őrültségnek tűnt”

 – mondta az egyik tudós. 

A szürke bálna a Csendes-óceán északi részén él, nincs hátúszójuk, egy púp van a hátukon, amik szürke és fehér foltosak. 

A szürke bálnák a 18. századra szinte teljesen eltűntek az Atlanti-óceánból, 

az elmúlt 15 évben ötször láttak ilyen állatot az Atlanti-óceánban és a Földközi Tengeren, köztük tavaly decemberben Florida partjainál. 

A tudósok szerint a most látott állat ugyanaz lehet, amit tavaly decemberben láttak. Hozzátették, hogy valószínűleg az éghajlatváltozás lehet az oka, hogy a szürke bálna visszatért az Atlanti-óceánba – írja a Fox News.

Az Origo megírta, hogy korábban megfejtették a bálnák énekének titkát, Thaiföldön pedig a világ legritkább bálnáját filmezték le. Ausztráliában elpusztult egy partra sodródott bálna, egy szörfös pedig nekiütközött egy másik állatnak.