Megdöbbentő fordulat: már az amerikaiak is veszélyben az ukrán háború miatt

Joebiden Joe Biden
Joe Biden amerikai elnök
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
A Pentagon továbbra sem tud pénzt szerezni a költségvetésből az ukránoknak küldött, tízmilliárd dollár értékű fegyverek pótlására. Az ok a kongresszusban elakadt Ukrajna-segélytörvény – írja a Politico információi alapján az Eadaily.com.
Vágólapra másolva!

A Magyar Hírlap összefoglalója szerint a Pentagon tisztviselői azt remélik, hogy Joe Biden által javasolt, kiegészítő finanszírozási törvényjavaslat segítségével fel tudják tölteni az amerikai arzenált, amely Izrael és Tajvan számára is tartalmaz pénzeszközöket. Eközben a védelmi minisztérium egyik magas rangú tisztviselője névtelensége megőrzése mellett azt mondta, hogy 

ha az amerikai védelmi minisztérium nem kap finanszírozást a készletek feltöltésére, akkor az amerikai hadsereg előbb-utóbb meg fogja érezni ennek a „tátongó lyukak hatásait".

„Az eddig rendelkezésre álló finanszírozással nem tudtuk pótolni mindazt, amit már eddig is biztosítottunk Ukrajnának” – mondta a meg nem nevezett tisztviselő. Hozzátette:

tehát ha nem tudunk új finanszírozást szerezni, az bizonyos mértékig kihat a saját katonai felkészültségünkre és a saját készleteinkre is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK