Küszöbön a háború: súlyos fenyegetést kapott Brüsszel

Vágólapra másolva!
Ami az EU döntését illeti, miszerint az Oroszország befagyasztott vagyonából származó nyereséget Ukrajnába küldi, Moszkva nem fogja válasz nélkül hagyni - hangsúlyozta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a Tass.com szerint.
Vágólapra másolva!

Peszkov az interjúban megjegyezte:

Az európaiak megértik, hogy meg fogjuk támadni a döntést. Lehet, hogy évtizedekig fog tartani, de nem hagyjuk megválaszolatlanul.

A szóvivő arra mutatott rá, hogy ha ilyen döntés születik, az európaiak "tönkreteszik saját befektetési vonzerejüket és a kereskedelmi jog alapjait, amely a gazdaságuk alapja". "Ennek oka az, hogy a magántulajdonról és az országok vagyonukhoz való jogairól úgy vélik, hogy szent dolgok, amelyekhez nem lehet hozzányúlni. Ha egyszer megszegik a szabályt, azonnali reakciót kapnak a befektetőktől, és beárnyékolják azt a képet, amelyet évtizedek óta építettek. Egyszerűen fogalmazva, lábon lövik magukat" - magyarázta.

A Tass.com közölte, a szóvivő nem hagyta figyelmen kívül az orosz sportolók nemzetközi sporteseményeken való részvételével kapcsolatos kérdést sem. Sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a nemzetközi sport "politikai civakodások túszává vált". "Ennek katasztrofális következményei lesznek rá nézve" - jegyezte meg a Kreml szóvivője.