Kommandósok törtek be egy amerikai nagymamához, óriási kártérítést kapott - videó

Vágólapra másolva!
Egy amerikai nagymamának 4 millió dolláros (1,5 milliárd forint) kártérítést ítélt meg a bíróság, miután 2022-ben egy kommandós osztag hibázott és rátörte az ajtót. Az Apple Find My applikációja küldte a denveri rendőröket a nő házához, de az órákig tartó keresés után sem találták meg a lopott teherautót és a fegyvereket, ami után nyomoztak.
Vágólapra másolva!

2022. január 4-én a 78 éves Ruby Johnson épp tévét nézett, amikor hallotta, hogy hangosbemondón szólítja fel egy kommandó osztag a házban tartózkodókat, hogy felemelt kézzel jöjjenek ki.

A nagymama fürdőköpenyben, fejkendőben és papucsban lépett ki a bejárati ajtón, és döbbenten látta, hogy egy páncélozott autó parkol a gyepén.

A rendőrség egy kisteherautót és fegyvereket keresett, amit előző nap loptak el egy denveri szálloda parkolóházából. A rendőrség a kisteherautóban hagyott iPhone-on lévő Find My iPhone alkalmazás jelzése alapján kapott házkutatási parancsot.

Amikor kijöttem, megkérdezték tőlem: 'Van magánál fegyver?'. Azt mondtam: 'Nem, miért lenne nálam fegyver?'.

A denveri bíró 4 millió dolláros (1,5 milliárd forint) kártérítést ítélt meg az idős nőnek, miután a kommandós rajtaütés során a rendőrök szinte kizárólag az Apple Find My iPhone szoftverére támaszkodtak és téves címen razziáztak.

Az esküdtek arra a következtetésre jutottak, hogy a Denveri Rendőrség megsértette az állam alkotmányát, amikor elhamarkodottan, alapos ok nélkül kértek házkutatási parancsot Ruby Johnson otthonára

 - írta az ACLU of Colorado, ami Johnson nevében indított pert.

Az idős nő órákig ült egy rendőrautó hátsó ülésén, miközben a rendőrök átkutatták a házát, és ezzel szükségtelenül kárt okoztak neki. A nagymama elmondta a rendőröknek, hol van a garázskapu nyitója, de ehelyett egy faltörő kossal törték be az ajtót. A rendőrség a háza belsejét is megrongálta, tönkretették a dísztárgyait és egy konyhai seprű nyelével szétzúzták a mennyezetet, hogy átkutathassák a padlást. A denveri rendőrség nem kommentálta az ítéletet - írja a Fox.