Kiszelly Zoltán: Kiben bíznak jobban az amerikaiak?

Donald Trump, Joe Biden
Vágólapra másolva!
Jó esélye van Donald Trumpnak arra, hogy november 5-én újraválasszák az Egyesült Államok elnökének – mondta Kiszelly Zoltán „A jólértesült optimistában”. A Századvég politikai elemzési igazgatója a Kontextus csatorna legújabb adásában részletesen beszélt az amerikai előválasztásról és az ukrajnai helyzetről, de érintette a nyugati katonák frontra küldésének kérdéskörét is.
Vágólapra másolva!

Miután az USA 45. elnöke, Donald Trump (egy híján) megnyerte a szuperkedd összes előválasztását, komoly esélye van arra, hogy november 5-én újraválasszák – hangzott el A jólértesült optimistában. Kiszelly Zoltán rávilágított arra, hogy a 82 éves Joe Biden is jól szerepelt, ám neki Trumpnál is több problémát kell megoldania: 

sokan ugyanis már túl „fáradtnak” látják, az arab és muszlim szavazóknak nem tetszik Izrael-politikája, és a migráció is „ráég” az elnöki ciklusra.

A Századvég politikai elemzési igazgatója beszélt Orbán Viktor Donald Trumpnál és a Heritage konzervatív alapítványnál tett látogatásáról és annak jelentőségéről is.

Az ukrajnai fronthelyzetről szóló, szokásos elemzésében Kiszelly Zoltán kifejtette: az ukránok haderőgondokkal küzdenek, „kétségbeesésükben” mintegy 100 ezer „börtöntölteléket” terveznek a háborúba küldeni, ugyanis az ukrán férfiak alapvetően „nem akarnak meghalni”. Egy kiképzett ukrán katona átlagélettartama a fronton jelenleg 1 hónap, Bahmutnál pedig 4 óra volt – magyarázta. A front az igazgató szerint jelenleg lassan mozog, a tavaszi esőzések hátráltathatják az orosz előrenyomulást.

Az európai helyzetre áttérve Kiszelly Zoltán beszélt a francia elnök és a lengyel külügyminiszter „terveiről” is, melyek szerint nyugati katonákat küldenének Ukrajnába. Kérdés, hogy valójában kikre gondoltak – tette fel a kérdést a szakértő, utalva a nyugati haderő jelenlegi állapotára.

Nézze meg a részletekért az alábbi videót!

Még több tartalomért látogasson el a Kontextus Youtube-csatornájára!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK