Kanada nyugati partjainál partra vetődött egy gyilkos bálna és elpusztult

Vágólapra másolva!
Kanada nyugati partjainál partra vetődött egy gyilkos bálna. A megmentésére tett erőfeszítések ellenére az állat elpusztult, de a lakosok és a hatóságok remélik, hogy a dagály megmenti az állat árván maradt borját.
Vágólapra másolva!

Szombaton az Ehattisaht First Nation, a Vancouver-sziget északnyugati részén fekvő parti őrség tagjai vették észre a sziklán rekedt orkát.

Az apály miatt tucatnyian siettek a bajba jutott bálna segítségére, hogy életben tartsák és visszatolják a testét a vízbe.

A lakosok és a hatóságok Brit Kolumbiában remélik, hogy a dagály változása megmenti az állat elárvult borját.

A vízben lévő hidrofonok hangfelvételei rögzítették, amint a borjú az anyját hívja, miközben körbe-körbe úszik a sekély vízben.

A Marine Research and Education Society, egy brit-kolumbiai székhelyű természetvédelmi szervezet a 2009-ben született T109A3-as anyaállatot azonosította. Borja, a T109A3A 2022-ben született. Mindketten gyilkos bálnák - egy olyan típus, amely fókákkal, oroszlánfókákkal, delfinekkel és más bálnákkal táplálkozik - írta a Guardian.

Az anya és a borjú valószínűleg dagály idején lépett be a Little Espinosa-öbölbe, és csendben becserkészte a zsákmányt. 

Az anyaállat azonban valószínűleg egy sekély területen akadt fent az apály és dagály hirtelen változása miatt.

Amikor az apály ezen a helyen levonul, az nagyon gyorsan történik 

- írta a Marine Research and Education Society a Facebookon.

A gyilkos bálnák közötti mély kapcsolat 2018-ban is megmutatkozott, amikor egy anyaállat napokig őrizte halott borja testét, és nem volt hajlandó magára hagyni kicsinyét, miután a csordája távozott.