Joe Biden legelső gondolata a húsvétról a transzneműek láthatósága

President Biden Holds Campaign Event In Pennsylvania JoeBiden
Fotó: Getty Images via AFP
Vágólapra másolva!
Az amerikai konzervatívok felháborodtak a Fehér Ház szombati deklarációja miatt, miután Joe Biden elnök szerintük teljesen feleslegesen nyilvánította ki, hogy idén a húsvét vasárnap a transzgender láthatóság napja.
Vágólapra másolva!

Megdöbbentőnek és inzultálónak nevezte Karoline Leavitt, Donald Trump sajtótitkára, hogy szombaton a Fehér Ház "a transzláthatóság napjának" nyilvánította húsvét vasárnapot. Leawitt szerint a deklaráció része a Biden-adminisztráció évek óta folyó hadjáratának a keresztény hit ellen. Donald Trump volt amerikai elnök bocsánatkérésre szólította fel a Fehér Házat a blaszfémia miatt, véleménye szerint Biden amerikaiak milliót sértette meg - írta a Fox News. 

A Fehér Ház bejelentése hangsúlyos belpolitikai lépés, amire a transzneműek védelmében formálisan nem is lett volna szükség, hiszen március 31. már 2009 óta a transznemű láthatóság nemzetközi napja, amely a transzneműek tiszteletét hirdeti és az ellenük folyó diszkriminációra hívja fel a figyelmet.

Idén, az amerikai választások évében a nemzetközi nap egybeesik húsvét vasárnapjával, amire rendkívül ritkán kerül sor, legközelebb 2086-ban, de ezt előre tudta már mindenki. Ennek ellenére pénteken 

a Fehér Ház közleményben deklarálta, hogy március 31-e a Transznemű Láthatóság Napja. 

Ma üzenetet küldünk minden transznemű amerikainak: szeretünk benneteket. Hallunk benneteket. Megértünk benneteket. Van hova tartoznotok. Ti vagytok Amerika, és a teljes adminisztrációm mögöttetek áll - írta Biden elnök a bejelentésben. Amint erre számítani lehetett, a közösségi média "felrobbant" a konzervatív amerikaiak felháborodott posztjaitól, mémjeitől és kommentjeitől, és

 a bejelentés deklarált célja ellenkezőjét érte el. 

(vg.hu)