Javában zajlanak az Oscar-gála előkészületei, több változás lesz idén - videó

Javában zajlanak az Oscar-gála előkészületei.
Javában zajlanak az Oscar-gála előkészületei.
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Az Oscar-gála közvetítését minden évben milliók követik a képernyők előtt. Az előkészületek már javában zajlanak, idén több változás is lesz a díjátadón: két sávos lesz például a vörös szőnyeg a gyors haladás érdekében.
Vágólapra másolva!

A filmszakmai körökben Akadémiai Díjnak hívott, de általában csak Oscar-díjként emlegetett filmes elismerést 95 éve ítélik oda a film területén legjelentősebb alkotói teljesítményt felmutató művészeknek és szakembereknek. Míg az első díjátadó ünnepségen tizenöt aranyszobrot osztottak ki, ma már huszonhárom kategóriában díjazzák a legjobbakat.

Idén több változás is lesz a gálán: új kategóriában osztanak ki díjat és két vörös szőnyeg biztosítja majd a gyorsabb áthaladást.

A Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS) ebben a hónapban jelentette be, hogy a „Legjobb szereposztás” kategóriával bővíti az Oscar-díj ceremóniát, miközben a régóta vágyott „Legjobb kaszkadőr” kategóriának nem jutott hely.

A 2024-es Oscar-gála vörös szőnyegének kialakítása is folyamatban van, idén két sávos lesz a gyorsítás érdekében. 

Az Oscar-gála közvetítését minden évben emberek milliói követik a képernyők előtt.

Sok magyar filmkedvelő is figyelemmel kíséri a díjak átadását. A magyar filmkedvelők már a március 11-i Oscar-gála eredményeire is fogadhatnak