Hatalmas tűz, három ember meghalt, egy csecsemő eltűnt Németországban

Vágólapra másolva!
Tűz ütött ki egy lakóházban a németországi Solingenben. Három ember meghalt, köztük egy gyermek. Egy csecsemő eltűnt, őt azóta sem találják.
Vágólapra másolva!

A tűz az éjszaka folyamán ütött ki a körülbelül százéves házban a németországi Solingenben. Két felnőttet és egy gyermeket holtan találtak. A tűz következtében további kilenc ember megsérült és kórházba került. 

Egy kétgyermekes családot, akik a kigyulladt négyemeletes ház legfelső emeletén laktak, kora reggelre még mindig nem találtak.

A család kisbabáját még mindig keresik, mert a nyomozók szerint a baba máshol aludhatott. Andreas Reuter rendőrségi szóvivő elmondta: 

Még mindig fennáll a lehetősége, hogy a keresett kisbaba rokonoknál éjszakázott.

A tűzoltóság beszámolója szerint a régi épület első emeletén hatalmas tűz keletkezett, amely gyorsan terjedt a famennyezeten és a lépcsőházban. A lépcsőház összeomlott. A hőtől betörtek az ablakok. A tűzoltókat egyszerre több telefonáló értesítette hajnali 2:50 körül - írta a Bild.

A tűz már jóval azelőtt keletkezett, hogy észrevették volna. A padláson alvó család számára már túl késő volt. Amikor a tűzoltók kiérkeztek, a fából készült lépcsőház teljesen lángokba borult. A tűzjelző készülék valószínűleg életeket mentett volna

- mondta az eset parancsnoka.

Egy lakó a kisgyermekével együtt a karjában ugrott ki az égő házból. A harmadik emeletről a tűzoltók védőhálójába ugrottak. A tűzoltóság szóvivője szerint egy másik személy is kiugrott az emeletről - ő egy autó tetején landolt és súlyosan megsérült.

A tűzoltóság tájékoztatása szerint a tüzet több mint hatórás oltás után sikerült megfékezni. Mintegy 120 tűzoltó volt a helyszínen. A rendőrség vizsgálja a tűz okát.

Solingen polgármestere, Tim Kurzbach elrendelte, hogy a városházára fekete zászlót tűzzenek ki. 

Ez egy szörnyű tragédia, amely ma este érte városunkat

- mondta az SPD politikusa, miután meglátogatta a tűz helyszínét.