Hivatalos: Donald Trump lesz a republikánusok elnökjelöltje

Vágólapra másolva!
Nikki Haley bejelentette, hogy visszalépését, így Donald Trump lesz a Republikánus Párt jelöltje az elnökválasztáson, aki majd Joe Bidennel mérkőzik meg.
Vágólapra másolva!

A CNBC forrásai szerint Nikki Haley hamarosan bejelenti, hogy visszalép a versenytől, ezzel Donald Trump lesz a Republikánus Párt elnökjelöltje. A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján Haley nem fogja támogatásáról biztosítani Trumpot, szerinte az Egyesült Államok volt elnökének a feladata, hogy meggyőze az eddig Haley mellett álló választópolgárokat. 

Mint ismert,  a republikánusoknál Donald Trump egyetlen kivétellel mindenütt győzelmet ért el az elnökjelöltségért Nikki Haleyvel folytatott versenyben. Joe Biden hivatalban lévő elnök szintén egyetlen helyen szenvedett vereséget a demokrata párti előválasztásokon. 

A republikánus előválasztáson Trump a vártnál fölényesebben győzött a keleti parti Virginia államban, ahol az előrejelzések esélyt mutattak Nikki Haley volt dél-karolinai kormányzó győzelmére. A szavazatok csaknem teljes összegzése szerint Trump végül a szavazatok 63, Haley pedig a 34 százalékát kapta meg. 

Frissítés: Haley bejelentette, hogy visszalép 

Tizenhárom hónappal azt követően, hogy Nikki Haley elindította a Republikánus elnökjelölt-kampányát, szerdán bejelentette, hogy visszalép. Haley korábban kétszer lett megválasztva Dél-Karolina kormányzójának, Donald Trump elnöksége alatt pedig az Egyesült Államok ENSZ nagyköveteként dolgozott. Haley nem szólította fel követőit arra, hogy támogassák Trumpot, szerinte ezt a Republikánus Párt elnökjelöltjének kell elérnie.