Félrenyelte a csokitojást egy 7 éves kisfiú, majdnem belehalt

Csokitojás, tojás, csoki, húsvét
Egyes helyeken a kakaó árának emelekedése már idén drágábbá tette a csokitojásokat
Fotó: New Africa
Vágólapra másolva!
Jacob Heavey torkán megakadt a csokitojás, a szörnyű eset március 2-án történt az angliai Warringtonban. A hétéves gyerek édesanyja arra lett figyelmes, hogy a fiú a torkát fogva fuldoklik, kórházi dolgozóként jól tudta, mit kell tennie.
Vágólapra másolva!

A hétéves Jacob Heavey valószínűleg soha nem fogja elfelejteni azt a napot, amikor félrenyelt egy csokitojást. Március 2-án, a Cheshire megyei Warringtonban Vicky Heavey azt vette észre, hogy fia fuldoklik. Mint mondta, kórházi dolgozóként azonnal kapcsolt, veregetni kezdte a gyerek hátát. 

Jacob a torkát szorongatva rohant kifelé. Nyilvánvaló volt, hogy fuldoklik, nem tudott beszélni.

Azonnal tudtam, mi történik, láttam a rémületet az arcán, nem kapott levegőt. Próbáltam neki segíteni, de nem tudta felköhögni, ami megakadt a torkán. Kórházban dolgozom, így abszolút tisztában voltam azzal, hogy mit kell tennem. Azt viszont nem tudtam, mitől fullad. A feje lila, a szeme vérágas volt. Majdnem két percig tartott az egész, közel voltam ahhoz, hogy hívjam a mentőket és újraélesszem. Aztán a csokitojás egyszer csak kirepült a száján" - mesélte az anyuka a The Sunnak.

Nemrég egy tévésztár fia fulladt meg majdnem vacsora közben, Nagyváradon pedig meghalt egy kisbaba, miután a torkán akadt az alma.