Fegyveresek több száz diákot raboltak el Nigéria északnyugati részén

Résztvevők az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet zászlóival, az ILIÁ szélsőséges iszlamista csoport melletti tüntetésen Moszulban. Az elfoglalt területeken az ILIÁ tiltó intézkedéseket vezetett be, az azokat megszegőket pedig nyilvánosan megkorbácsolják.
Képünk illusztráció!
Vágólapra másolva!
Ismeretlen fegyveresek több mint 280 diákot raboltak el az északnyugat-nigériai Kaduna állam egyik iskolájából csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Helyi kormánytisztségviselők megerősítették az emberrablás hírét, ám a helyszínre érkező Uba Sani, Kaduna kormányzója azt közölte, 

egyelőre nincs pontos információjuk az elraboltak számáról. Sani Abullah, az iskola egyik tanára elmondta, a fegyveresek rájuk törtek és a levegőbe lőttek, a személyzetnek pedig ez alatt sikerült kimenekítenie több diákot.

Nigéria északnyugati régiójában az utóbbi években jelentősen megugrott a váltságdíj reményében elkövetett emberrablások száma. A fegyveres bűnözők, dzsihadisták és az etnikai alapon szerveződő egyéb fegyveres csoportok miatt a közbiztonság az ország észak északkeleti és középső részében is rossz. Csütörtökön az északkeleti Borno állam hatóságai azt közölték, hogy legalább 200 embert, zömében tűzifát gyűjtő nőket és gyerekeket raboltak el a csádi határtól nem messze.