Elképesztő pusztítás Brazíliában, 25 ember meghalt az áradásokban - videó

Vágólapra másolva!
Legkevesebb 25 ember halálát okozták az áradások és földcsuszamlások Brazília délkeleti részén.
Vágólapra másolva!

 A polgári védelem és a honvédelem közleménye szerint az Espirito Santo tartománybeli Apiacában vasárnap regisztrált két halálesettel 17-re nőtt a halálos áldozatok száma az államban. Renato Casagrande kormányzó a közösségi oldalakon közzétett interjúban közölte:

 több ház összeomlott Mimoso do Sul városában, az állam legsúlyosabban érintett részén. 

Casagrande kaotikusnak minősítette a településen kialakult helyzetet. Espirito Santo állam kormányzója "háborús forgatókönyvekről" számolt be olyan városokban, mint Bom Jesus do Norte és Apiacá, amelyeket szintén érintettek a heves esőzések.

Vasárnap csökkeni kezdett a vízszint, lehetővé téve a mentőalakulatok számára, hogy elérjék a korábban megközelíthetetlen területeket - tette hozzá a kormányzó.

 Felborult autók, matracok, fotelek és háztartási gépek törmelékhegyeket képeztek Mimoso do Sul és a régió más városainak utcáin.

 A szombaton Mimoso do Sulról készült és a tűzoltóság által sugárzott légi felvételeken az látszott, hogy a víz egész városrészeket lepett el, csupán a házak teteje emelkedett a vízszint fölé.

A vihar a szomszédos Rio de Janeiro államban péntek és szombat között nyolc ember halálát okozta, a hatóságok szerint a legtöbben földcsuszamlások következtében haltak meg a hegyvidékes régióban. A regionális kormány megerősítette, hogy négy halálos áldozatot követelt egy ház és egy kisebb épület összeomlása Petrópolisban, az állam fővárosától mintegy 70 kilométerre északnyugatra.