Elképesztő méretű a világ legnagyobb áfonyája - fotó

Kék, áfonya, illusztráció,
Az áfonyának nagyon magas az antioxidáns tartalma.
Fotó: Shutterstock/Bukhta Yurii
Vágólapra másolva!
Pingponglabda méretű gyümölccsel döntött meg egy világrekordot egy ausztrál farm. Náluk termett a valaha volt legnagyobb áfonya: a gyümölcs körülbelül tízszerese az átlagnak. A címet korábban egy Nyugat-Ausztráliában termesztett 16,2 grammos bogyó birtokolta.
Vágólapra másolva!

Világrekordott döntött meg egy ausztrál farm, ahol pingponglabda méretű áfonya termett, nem is egy - számolt be róla a BBC

A novemberben szüretelt gyümölcs csaknem 4 cm széles volt, és 20,4 grammot nyomott, ami körülbelül tízszerese egy átlagos bogyónak.

A címet korábban egy Nyugat-Ausztráliában termesztett 16,2 grammos bogyó birtokolta. 

A rekordot megdöntő gyümölcs a Costa Group által kifejlesztett új fajtából származik. A termesztők célja az volt, hogy megfeleljenek a fogyasztóknak, akik a nagyobb darabokat szeretik. 

Brad Hocking, vezető kertész szerint az Eterna fajta folyamatosan hatalmas termést hoz, de a közelmúltban a Corindi-ban található farmjukon soha nem látott nagyságú bogyókat szüreteltek. 

Ez az áfonya nyilvánvalóan különösen nagy volt, de aznap reggel legalább húsz gyümölcs tudta volna megdönteni a világrekordot.

- magyarázta.

Az áfonya egyébként drasztikusan csökkenti a húgyúti fertőzések kockázatát, és segíthet a sebek gyógyításában is.