Egy halászhajó felborult Ausztrália partjainál, három ember meghalt

Vágólapra másolva!
Három ember meghalt, miután halászhajójuk felborult Dél-Ausztrália partjainál. Másik két embert súlyos sérülésekkel szállítottak Port Lincoln kórházába.
Vágólapra másolva!

A mentőalakulatok hétfő este kétségbeesett keresésbe kezdtek, miután a hajó és öt utasa nem tért vissza az ausztráliai Port Lincolnba.

A rendőrség mentőhelikoptere kedden hajnali 2 óra körül a Spencer-öbölben lévő Spilsby-sziget közelében találta meg a felborult csónakot. A társaság két tagját - egy 44 éves férfit és egy 13 éves fiút - egy zátonyról mentettek ki.

A mentők a reggeli órákban két holttestet találtak. A legénység ötödik és egyben utolsó tagját nem sokkal délután két óra után holtan találták.

A halászcsapat családtagokból és közeli barátokból állt, és az egy kimentett tinédzsert leszámítva mindannyian felnőttek voltak.

A kimentett párost súlyos sérülésekkel a Port Lincoln-i kórházba szállították. A hideg következtében fellépő hipotermiával kezelték őket.

A két kimentett horgász elmondta a rendőrségnek, hogy hétfőn délután 4 óra körül egy hullám felborította a hajójukat. A legénység családtagjai hétfőn este fél kilenc után riasztották a rendőrséget, hogy szeretteik nem tértek vissza.

A keresésben egy rendőrségi helikopter mellett helyi tengeri mentőhajók, egy sugárhajtású repülőgép és egy tengerjáró hajó is részt vett - írta a Guardian.