Dzsihadisták raboltak el több tucat embert Nigériában

Vágólapra másolva!
Nem hagy alább az emberrablási hullám Nigériában, a hétvégén újabb 87 áldozatot hurcoltak el az ország északnyugati részében fegyveres támadók - közölte hétfőn Usman Danlami, Kaduna állam Kajuru körzetének képviselője.
Vágólapra másolva!

Március elején fegyveresek több száz diákot raboltak el Nigéria északnyugati részén és ahogy az Origo is beszámolt róla, néhány napja 32 nőt és 29 férfit raboltak el. 

Vasárnap újabb emberrablás történt Kaduna állam Kajuru körzetében, 87 embert hurcoltak el a fegyveresek.

A biztonsági szolgálatok erőfeszítései ellenére eddig nem sikerült a túszokat kiszabadítani, sem pedig az elkövetőket kézre keríteni.

Az afrikai ország északnyugati régiójában az utóbbi években jelentősen megugrott a váltságdíj reményében elkövetett emberrablások száma. A fegyveres bűnözők, dzsihadisták és az etnikai alapon szerveződő egyéb fegyveres csoportok miatt a közbiztonság az ország észak északkeleti és középső részében is rossz.

A tavaly májusban hatalomra került elnök, Bola Ahmed Tinubu beiktatását követően hadat üzent a közbiztonságot súlyosan fenyegető fegyveres bűnözőknek, dzsihadistáknak és az etnikai alapon szerveződő egyéb fegyveres csoportoknak.