Donald Trump és Joe Biden is biztosította jelöltségét, ők lesznek az elnökjelöltek Amerikában

TRUMP, Donald
Donald Trump volt és esélyesen jövőbeni amerikai elnök
Vágólapra másolva!
Bár hivatalossá csak a nyáron válik majd, mind Donald Trump volt amerikai elnök a republikánusoknál, mind Joe Biden jelenlegi elnök a demokratáknál bebiztosította a jelöltséget. Trump újabb három államban győzött az előválasztáson, és ezzel megszerezte a kellő számú delegáltat.
Vágólapra másolva!

Georgia, Mississippi és Washington államokban is győzött Donald Trump volt amerikai elnök, így megszerezte a republikánus elnökjelöltséghez szükséges számú delegáltat – számolt be róla a Breitbart amerikai hírportálra hivatkozva a Magyar Nemzet. Trump a saját közösségi hálózatán közzétett posztjában nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy a republikánus párt elnökjelöltje lehet.

Donald Trump volt amerikai elnök
Donald Trump volt amerikai elnök (Fotó: MTI/EPA/Erik S. Lesser)

 

Donald Trump utolsó riválisa, Nikki Haley a szuperkedden elszenvedett veresége után szállt ki az előválasztási küzdelemből, amikor a tizenöt állam közül csupán egyben sikerült győznie.

Joe Biden jelenlegi elnök szintén elérte a kellő számot, így a két párt nyári kongresszusa végén valószínűleg őket nevezik meg elnökjelöltekként. A portál szerint ezzel körvonalazódik a 2020-as elnökválasztás visszavágója, amihez hasonlóra 1956 óta nem volt példa – írja a Fox News.

Bár a lényegi kérdés eldőlt, az előválasztási folyamat folytatódik, a republikánusok számára Hawaii állam jelölőgyűlésével.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK