Botrány a Katalin hercegnét ellátó kórházban, próbálták ellopni az orvosi leleteit

Vágólapra másolva!
Adatvédelmi botrányba keveredett az a londoni kórház, ahol január elején Katalin hercegnét megműtötték. A klinika legalább egy munkatársa megpróbálta megnézni a walesi hercegné egészségével kapcsolatos dokumentációt.
Vágólapra másolva!

Nyomoznak a Katalin hercegnét ellátó kórházban, ugyanis kiderült, hogy az intézmény legalább egy munkatársa megpróbálta megnézni a Vilmos herceg feleségének állapotára vonatkozó adatokat - számolt be róla a BBC.

Katalin hercegné
Katalin hercegné
Fotó: Anadolu via AFP / Kate Green / ANADOLU AGENCY / Anadolu az AFP-n keresztül

Az információs biztonság hivatala megerősítette, hogy vizsgálatot folytatnak.

Úgy fogalmaztak, az intézmény dolgozói közül legalább egy illető próbált hozzáférni a hercegné adataihoz. 

Belső vizsgálat indult a londoni magánkórházban, amely az elmúlt hónapokban a walesi hercegnén kívül III. Károly királyt is ellátta.

A Guardian azt írja, hogy a  kórház vezetői azonnal felvették a kapcsolatot a Kensington Palotával. Miután felhívták a figyelmüket az esetre, és biztosították a palotát a teljes körű kivizsgálásról.

Azt, hogy miért került a hercegnő a kórházba, a mai napig nem lehet tudni, egyelőre csak annyit közöltek hivatalosan, hogy nem rák miatt kezelték. Kate Middleton körül a napokban egy másik botrány is kirobbant, ugyanis manipulált egy családi fényképet.