Azonosították az Essex Boys fegyveresének lábnyomait

Vágólapra másolva!
Azonosították egy 29 éve Essexben történt gyilkosság elkövetőjének lábnyomait. Az ügy vizsgálatát újraindították.
Vágólapra másolva!

A 36 éves Pat Tate, a 38 éves Tony Tucker és a 26 éves Craig Rolfe holttestét 1995. december 7-én találták meg egy hóval borított mezőgazdasági úton az Essex állambeli Rettendonban - gyilkosságaik ihlették a 2000-es Essex Boys című filmet, Sean Bean főszereplésével.

Jack Whomes és Michael Steele életfogytiglani börtönbüntetést kapott, amiért 29 évvel ezelőtt sörétes puskával lelőtték a három drogdílert. A rendőrségi vizsgálatok velük hozták összefüggésbe a gyilkosságokat. 

Azonban most az ügy volt nyomozója a rendőrségi fotókon látható hóban egy edzőcipő nyomait fedezte fel, ahol a lövöldöző állhatott.

Véleménye szerint ez az új bizonyíték alátámasztja annak a férfinak a beszámolóját, aki azt mondta a rendőrségnek, hogy ő volt az igazi gyilkos sofőrje.

A nyomozó szerint 

ez újra megnyitja az ügyet, és kétségbe vonja Steele és Whomes bűnösségét. Azt sugallja, hogy az igazi elkövetők továbbra is szabadlábon vannak. 

A vádhatóság verziója szerint - amely egy elítélt csaló információin alapult - Whomes és Steele voltak az elkövetők, de ők a gyilkosság idején Wellington-csizmát viseltek. A helyszínen, amelyet a lövöldözés idején hó borított, nem találtak ilyen csizmanyomokat.

Az elkövető sofőrjének beszámolóját a nyomozók akkoriban  figyelmen kívül hagyták és soha nem emeltek vádat a férfi ellen - írja a Mirror.