A nyílt utcán gyújtottak fel egy magyar férfit Ausztriában - fotó

Vágólapra másolva!
A férfi az egyik üzlet előtt feküdt, vélhetően álmában locsolták le a gyúlékony folyadékkal és gyújtották azt meg. A tettest jelenleg is keresik.
Vágólapra másolva!

Az osztrák sajtó úgy tudja, hogy a hajléktalan magyar férfi az egyik üzlet előtt feküdt, vélhetően éppen aludt. A szemtanúk szerint ekkor sétált oda hozzá egy rejtélyes, középkorú ember, aki egy világos tartályt lóbált a kezében. Amikor azonban alvó férfihoz ért, 

a kannában lévő gyúlékony folyadék egészét ráöntötte, majd egyetlen mozdulattal meg is gyújtotta, ezután elmenekült. 

Bár az eset valamivel éjfél után, a kora hajnali órákban történt, több ember is volt az utcán. Ők látták meg a lángokat, és azonnal oda is rohantak a tűz forrásához, ahol döbbenten vették észre, hogy a korábban ott fekvő hajléktalan már lángokban áll. A szemtanúk rögvest értesítették a hatóságokat, a lángokat pedig szinte azon nyomban eloltották.

Fritz Grundnig rendőrségi szóvivő azt mondta,

 a magyar áldozat életveszélyes sérülésekkel ugyan, de túlélte a támadást.

 A férfit a helyi, grazi kórházba szállították, ahol úgy tudni, azonnal életmentő műtétet végeztek rajta, az állapota pedig ezekben a percekben is kritikus és életveszélyes, mivel testének jókora felületén megégett.

A rendőrség az eset után nyomozni kezdett az ügyben, és forró nyomon kutatni kezdtek a gyújtogató ámokfutó után, azonban eddig hiába. Egyelőre csupán annyit tudnak, hogy egy 170 centi körüli, 40-50 év közötti, sötét ruhába öltözött fantomot keresnek. (Ripost)