Viperagyík ölhetett meg egy férfit Coloradóban

Vágólapra másolva!
Egy coloradói férfi több viperagyíkot is tartott az otthonában, az egyik pedig megharapta a múlt héten. A férfit kórházba vitték, ahol pár napon belül meghalt.
Vágólapra másolva!

A 34 éves Christopher Wardot február 12-én harapta meg a kezén egy viperagyík, amit a férfi az otthonában tartott. A barátnője elmondása szerint akkor hallott valamit a férfi szobájából, ezért bement oda. 

Akkor látta meg, hogy a férfi kezét harapja a mérgező hüllő. 

A harapás után a férfin egyből jelentkeztek a marás tünetei, többször is hányt, ezek után elájult, majd a légzése is leállt. 

A mentők kórházba vitték ahol lélegeztetőgépre tették, de az életét már nem lehetett megmenteni. 

Az eset után a férfi barátnője a harapó viperagyíkot és egy másikat is átadott a rendőröknek. Ezen felül a hatóságok még több pókot is elvittek a házból. A nő elmondása szerint az egyik mérgező hüllőt egy kiállításon vették, a másikat pedig egy tenyésztőtől. A férfi barátnője a történtek után nem képes együtt élni a hüllőkkel. 

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a férfi a harapásba halt bele, vagy esetleg más betegsége is volt – írja az ABC News

Az Origo korábban megírta, hogy egyre nagyobb az esélye annak, hogy egy mérges kígyó marjon meg minket, ahogy azt is, hogy minden negyedik percben meghal egy ember kígyómarás miatt. Ausztráliában egy mérges kígyó végzett egy turistával.