Újabb ország lépett be a háborúba az oroszok oldalán

Ukrajna, Ukrán, Orosz, Oroszország, háború, konfliktus, 2023.12.15.,
A Ukrainian soldier holds his position at the front line near the Russian-occupied Ukrainian city of Horlivka, Donetsk region, on December 14, 2023. (Photo by Anatolii STEPANOV / AFP)
Vágólapra másolva!
Oroszország állampolgárságért cserébe szíriaiakat küld Ukrajnába harcolni. A legújabb információk szerint azonban becsapják őket a toborzók, és eladják őket a frontra - írja a meduza.io.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, százezreket vezényelne a frontra Oroszország.

Az oroszok arab és afrikai országokból kezdtek menekülteket toborozni az ukrajnai háborúba - derül ki a Novaja Gazeta vizsgálatából. Közvetítők segítségével toboroznak, és a menekülteket a frontra küldik. A cikk több olyan szíriai menekült történetét meséli el, akik tanulmányi vagy turista vízummal érkeztek Oroszországba.

Állampolgárságért cserébe toboroznak katonákat Forrás: AFP/Anatolii Stepanov

Az újságíró tudomást szerzett két szír férfi történetéről, akik turistavízummal érkeztek Oroszországba. Amikor azonban lejárt a tartózkodási engedélyük, Pszkovban őrizetbe vették őket. Ezt követően egy ajánlatot kaptak,

 

vagy kitoloncolják őket Szíriába, vagy szerződést kötnek az orosz védelmi minisztériummal és pénzt, valamint orosz állampolgárságot kapnak.

 

A menekülteknek azt ígérték, hogy a sebesültek ellátásában fognak segíteni, és nem kell majd harcolniuk, de a frontvonalon nem ez várt rájuk.