Több erdőtűz is pusztít Texas államban - videó

Vágólapra másolva!
Több településen evakuálást rendeltek el Texas államban a pusztító erdőtüzek miatt. Már több mint ezer négyzetkilométernyi terület égett le az állam északi részén, ahol több területen is erdőtűz is tombol.
Vágólapra másolva!

Három erdőtűz tombol Texas állam északi részén, amelyek eddig több mint ezer négyzetkilométernyi területet perzseltek fel – írja a Magyar Nemzet

Egy negyedik tüzet már sikerült megfékezni.

Számos településről evakuálni kellett a lakosokat, többek között Canadian városából. A lángok szomszédos oklahomai településeket is fenyegetnek, így ott is kitelepítést rendeltek el. 

Az erős szél és a száraz levegő is kedvez a tüzek terjedésének, és a meteorológusok nem sok jóval biztatják a helyieket. A kormányzó szükségállapotot rendelt el az érintett területen - írta a BBC.

Egy tűzoltóautó belsejéből felvett videón látszik, ahogy a lángok az út fölé tornyosulnak, miközben sűrű füst takarja el a kilátást.

A Texas Panhandle - az amerikai állam legészakibb régiója - területén pusztító tüzek miatt egy kulcsfontosságú atomerőmű működését is kénytelenek voltak felfüggeszteni - írta az NPR.