Terrortámadás Párizsban, egy migráns utasokat késelt meg az egyik pályaudvaron

Gare de Lyon ,  vasútállomás, paris, terrortámadás, késelés, kés, támadás, Párizs, Franciaország, 2024.02.03.,
French forensic and judicial police work after a knife attack at Paris's Gare de Lyon railway station, a major travel hub on February 3, 2024. Police said that the suspected attacker had been arrested and that the motives behind the attack were unclear. The 8:00 am (0700 GMT) attack left one person with serious injuries while two others were lightly wounded. (Photo by Thomas SAMSON / AFP)
Vágólapra másolva!
Többen megsérültek a párizsi Gare de Lyon vasútállomáson szombat reggel, amikor egy migráns utasokat késelt meg. Egy ember élet-halál között van.
Vágólapra másolva!

Egy 32 éves mali állampolgár szombat reggel utasokra támadt a párizsi Gare de Lyon vasútállomáson. A férfit a járókelők állították meg, fogták le, a vasúti rendőrség csak később ért a helyszínre.

A párizsi Gare de Lyon vasútállomás Forrás: AFP/Thomas Samson

A késelőt a rendőség Kossogue S. néven azonosította, legális olasz papírjai voltak, Olaszországban szerzett jogosítványt is. A férfit letartóztatták.

A belügyminiszter az utasoknak és járókelőknek mondott köszönetet azért, hogy elfogták a késes támadót.

Úgy tudni, három ember sérült meg a késelésben; az egyikük olyan súlyosan, hogy jelenleg is az életéért küzdenek az intenzív osztályon.

A támadás miatt a vasútállomáson akadozik a vonatforgalom. A rendőrség azt ajánlja az utasoknak, hogy keressenek alternatív útvonalat.