Sokkoló fordulat az ukrán határnál

Fehérorosz katonák a Kommenaja Gorka metróállomásnál Minszkben egy tüntetés alatt
A kép illusztráció!
Fotó: Belsat
Vágólapra másolva!
A fehérorosz és az orosz sajtó is beszámolt arról, hogy a fehérorosz hadsereg terrorellenes műveletet indít az ukrán határ közelében.
Vágólapra másolva!

A hírről először egy lelcsitszi újság, a Svetloje Zitsztszjo számolt be, amely arról írt, hogy a térségben terrorellenes műveletet jelentett be a hadsereg. A Belsat számára a térséget igazgató bizottság azt nyilatkozta, hogy csupán gyakorlatról van szó

"Csupán gyakorlatot végzünk, az állampolgárokat ez semmilyen tekintetben nem fogja befolyásolni. Mindez csupán egy gyakorlat, a riadórendszert is teszteljük, a lakosság ne ijedjen meg, ha szirénákat hallanak. Minden rendben van, nincs miért aggódni" - nyilatkozták.

Máshogy fogalmazott viszont a KGB (Fehéroroszországban a szervezet megmaradt, Oroszországban már FSZB néven ismert) gomeli regionális hivatala. Ők azt kérték a térség lakosaitól, hogy maradjanak nyugodtak és mindenben kövessék a hatóságok utasításait. 

Ez már arra utal, hogy a civil lakosságot is érinti a terrorellenes művelet. 

A törvény szerint a térségben, ahol terrorellenes művelet zajlik, a hatóságoknak joga van korlátozni vagy megtiltani a személyek és a járművek szabad mozgását, szabadon bemehetnek bárki magánlakásába, de a szervezetekhez és cégekhez is, illetve sürgős helyzetben gépjárműveket kobozhatnak el.