Halálos lövöldözés történt a Kansas City Chiefs ünnepi fogadásán

Vágólapra másolva!
Egy halálos áldozata és több mint 20 sebesültje van a Kansas Cityben szerda délután történt lövöldözésnek, amely a város bajnokságot nyerő amerikaifutball-csapatának ünneplésén tört ki; 15 ember életveszélyes sérüléssel került kórházba.
Vágólapra másolva!

A város tűzoltóparancsnoka elmondta, hogy a sebesültek között 8 gyermek van.

Kansas City rendőrfőnöke szerint három embert vettek őrizetbe, a nyomozók fegyvereket foglaltak le, ám a támadás lehetséges indítékáról nem beszélt.
Azt is közölte, hogy a tömegrendezvényt 800 rendőr biztosította. A hatóságok egyelőre szemtanúk jelentkezését is várják - írja az USA Today Sports.
 

Helyi idő szerint szerda délután a városban 

felvonuló ünneplő tömeg közvetlen közelében a főpályaudvarnál tört ki a lövöldözés.

A Kansas City Chiefs csapata vasárnap a San Francisco legyőzésével megnyerte az Egyesült Államok professzionális amerikaifutball-bajnokságának döntőjét, a Super Bowlt, így megvédte tavalyi címét. A győztes csapatot otthonában a becslések szerint 1 millió vörös mezbe öltözött szurkoló ünnepelte Kansas City belvárosában.

Az ünneplő tömegben tartózkodott Missouri állam kormányzója és felesége, egyiküknek sem esett baja. A lövöldözésről Joe Biden elnököt is tájékoztatták - közölte a Fehér Ház szóvivője, aki elmondta, hogy állandó kapcsolatban vannak az állam és a város vezetőivel, valamint szövetségi rendvédelmi szervek emberei is a helyszínen tartózkodnak.