Épülő híd omlott le Hollandiában, két ember meghalt

Vágólapra másolva!
Két ember meghalt, másik kettő pedig megsérült Hollandiában, amikor egy épülő híd egy eleme a földre zuhant. Az elemet egy daru tartotta, amikor megtörtént a baleset.
Vágólapra másolva!

Az épülő híd egyik íve, amit egy daru segítségével akartak a helyére tenni, lezuhant és ráesett két emberre. A helyszínre rengeteg tűzoltó, rendőr és mentő ment ki. Gelderland tartomány biztonsági hivatalának szóvivője azt nyilatkozta a helyi médiának, hogy egy embert újraélesztettek.

Egy riporter szemtanúja volt a balesetnek. "Az ív egész délelőtt a darun lógott, majd hirtelen egy csattanás és hatalmas robaj hallatszott. Az ív elkezdett lengeni a levegőben, majd a földre zuhant. 

A zuhanás közben nekicsapódott az állványzatnak, amelyen több munkás volt, és néhányat közülük magával rántott" 

- nyilatkozta a helyi lapoknak.



A balesetet 40-50 ember látta, akik azért jöttek el, hogy megnézzék, hogyan eresztik le az íveket a helyükre. A környéket lezárták, hogy ne juthassanak közel az emberek. Mark Rutte ügyvivő miniszterelnök részvétét fejezte ki a két meghalt munkás családjának. A balesetben megsérült két másik embert kórházban kezelik. 

Az Origo megírta, hogy korábban egy őrmezői hídnak szakadt le egy része, A Kongói Demokratikus köztársaságban pedig az átadás közben omlott össze egy híd. Kínában egy felrobbanó kamion alatt szakadt le egy híd.