Döntöttek: Amerika megtámadja Iránt, kitörhet a világháború

Irán, rakéta, műholdhordozó
Vágólapra másolva!
Amerikai tisztviselők megerősítették a CBS Newsnak, hogy jóváhagyták a terveket, amelyek szerint megindulhat egy több napon át tartó csapássorozat iráni katonai célpontok ellen Szíria, Irak és Jordánia területén. A csapások a térségben lévő amerikai erőket célzó drón- és rakétatámadásokra válaszul érkeznek, beleértve a vasárnapi dróntámadást, amely három amerikai katonatisztet ölt meg a Jordánián belüli Tower 22 bázison, a szíriai határ közelében.
Vágólapra másolva!

A CBS Newsnak nyilatkozó tisztviselők szerint az időjárás fontos tényező lesz a csapások időzítésében, mivel az Egyesült Államoknak megvan a lehetősége arra, hogy rossz időjárás esetén is csapásokat hajtson végre, de mint kiderült, jobban szeretik, ha a kiválasztott célpontok jobban láthatók, hogy elkerüljék a civilek esetleges megsebesítését.

A portál szerint nem voltak újabb támadások az amerikai csapatok helyszínei ellen a térségben, amióta az Irán által támogatott Hezbollah szerdán bejelentette, hogy felfüggeszti az amerikai erők elleni katonai műveleteket. Amerikai tisztviselők nem jelezték, hogy a csoport által bejelentett felfüggesztés késlelteti-e az amerikai hadsereg megtorló csapásait.

Amerikai tisztviselők a CBS Newsnak elmondták, hogy egy másik drónt lelőttek az éjszaka folyamán az Ádeni-öböl felett, míg a Vörös-tengeren egy robbanószerrel felszerelt tengeri drónt semmisítettek meg.