Döbbenetes, mit tettek a holttestekkel ebben a börtönben

Vágólapra másolva!
Egy család tavaly beperelte Alabama börtönét, miután fiuk holttestét szív nélkül kapták vissza. Ekkor kiderült, hogy nem ez volt az első eset, sőt történtek már ennél durvább dolgok is. 
Vágólapra másolva!

Brandon Clay Dotson családja tavaly beperelte az alabamai börtönt, miután állításuk szerint a fiuk meghalt a Ventress Javítóintézetben, de a holttestét a szíve nélkül kapták vissza. A peres dokumentumokból kiderült, hogy

Dotson testét teljesen szétmarcangolva küldték vissza a családnak

öt nappal a halála után. Családja ekkor kérvényezte a fiú másodszori boncolását, és megtudták, hogy "a szív hiányzik Dotson testének mellüregéből".

Dotson családja a mai napig nem kapott tájékoztatást arról, hogy hova tűnhetett a fiúk kulcsfontosságú szerve. Időközben egy másik család is felbukkant, hogy segítsenek. A bírósági dokumentumokból kiderül, hogy az Alabamában élő Charlene Drake írásos tanúvallomást tett, amely szerint apja holttestét is hiányzó szervekkel adták vissza a családnak.

Az asszony vallomásában elmondta, hogy apja, Charles Edward Singleton 74 éves volt, amikor 2021. november 2-án meghalt az alabamai börtönben. Információi szerint őt előzetesen két, a börtönön kívül kórházban is ápolták.

"November 2-án felhívott a Hamilton káplánja, David Smith, hogy közölje velem, édesapám meghalt, és az ADOC gondoskodhat a temetés előkészületeiről" - írta Drake a tanúvallomásban. "Mondtam neki, hogy ezt én nem hagyom jóvá, és hogy igényt tartok a holltestre."

A boncolás után Singletont egy Birminghamtől mintegy 64 kilomternyire keletre fekvő ravatalozóba szállították, ahol már a családja is megtekinthette. Ott a temetkezési vállalkozó körülbelül egy héttel az idős férfi halála után tájékoztatta a családot, hogy "nincsenek szervek a testben" - olvasható az írott tanúvallomásban.

A temetkezési vállalkozó azt mondta, hogy általában a szerveket egy zsákban helyezik vissza a testbe a boncolás után, de Singleton-t belső szervek nélkül hozták a temetkezési vállalathoz. Az agyát is kivették.

Drake írásos vallomásában hozzátette, hogy a boncolást elvégző Birminghami Alabama Egyetem (UAB) munkatársai soha nem adtak magyarázatot arra, hogy mi történt az apja szerveivel.

Alabama büntetés-végrehajtási minisztériuma Forrás: Shutterstock/Chad Robertson Media

A Business Insider az eset kapcsán nem tudta nyilatkoztra bírni sem az alabamai börtönt, sem a Birminghami Alabama Egyetemet. Az egyetem csupán egy rövid magyarázatot adott:

"A boncolás során szerveket és szöveteket távolítanak el, hogy a halál okát a lehető legprecízebben meg tudják határozni. A boncolási hozzájárulás magában foglalja a szervek és szövetek végleges elhelyezéséhez való hozzájárulást; hacsak nem kérik külön, a szerveket nem teszik vissza a testbe."

Forrás: Business Insider