Azbesztet találtak az ausztrál játszótereken és iskolákban

Vágólapra másolva!
Az ausztrál hatóságok pénteken több parkot lezártak Sydneyben, miután a talajban azbesztet találtak. A környékbeli iskolák is vizsgálatot indítottak, a kormány pedig igyekszik eltávolítani a mérgező anyagot a közterületekről.
Vágólapra másolva!

Még januárban az ausztrál hatóságok azbesztet találtak a Sydney nyugati részén lévő játszótereken. Az ezt követő vizsgálatok során több helyi park talajában is kimutatták a rákkeltő anyagot.
 

Azóta mintegy 20 városi helyszínen, köztük közlekedési beruházásoknál, egy általános iskolánál, egy szupermarketben és egy kórházban is jelentős szennyeződést állapítottak meg.


A városi tanács közlése szerint  33 parkot, köztük néhány népszerű turisztikai célpontot, és több tucat olyan kertet fognak ellenőrizni, ahol a szennyezett mulcsot használhatták. A vizsgálat több hétig is eltarthat - írja a Reuters.

Sydney délnyugati részén egy állami iskola mintegy 700 diákját több hétre egy másik iskolába költöztetik, miután azbesztet találtak az intézmény területén. Hét másik iskolában is megkezdődtek a vizsgálatok.